PhD or not PhD? That is the question...

Siden sidst #6

Ok, det her må uden tvivl være den længste periode jeg har lavet “siden sidst”-indlæg over – noget der ligner et halvt år nærmest! Men synes ligesom jeg er nødt til at lave en form for opsummering for at kunne komme videre; en form for genstart eller noget efter den virkelig lange tavshed herinde. Så here we go, siden sidst:

 • har jeg på rekordtid lavet optagelser til, skrevet, redigeret og fremlagt mit forskningsprojekt (noget der ligner 3 måneders arbejde på 14 dage), fordi jeg hele tiden blev åndet i nakken af projektkoordinatoren, der mellem linjerne lod mig vide at jeg var grundigt bagud i forhold til alle de andre projektdeltagere. Jeg kom nemlig først ind i projektet halvvejs og de andre havde derfor været i gang med deres forskningsartikler i et halvt år allerede. Så jeg speed-transkriberede, -analyserede, -diskuterede, -konkluderede og -perspektiverede, og afleverede (pligtopfyldende som jeg er, endda en måned før deadline, fordi jeg jo vidste at der skulle være tid til peer reviewing og korrekturlæsning) med sved på panden og grundigt søvnunderskud…blot for at få at vide, at deadlinen var udskudt med tre måneder, fordi de andre deltagere havde brug for mere tid. Jeg var ikke bitter overhovedet.
 • har jeg desuden konstateret, at jeg aldrig mere skal lave forskningsarbejde for en politisk interesseorganisation… Har befundet mig i indtil flere diskussioner om, hvorvidt man kan lave om på fagudtryk så de lyder mere pæne eller om man kan analysere på en lidt anden måde, så resultaterne fremstår bedre. For at gøre en meget lang diskussion kort, så nej, det kan man ikke. Jeg er ikke Penkowa og resultater kan ikke forudbestilles eller opfindes efter forgodtbefindende.
 • har jeg været til møde i Bruxelles med de andre projektdeltagere. Og i den forbindelse
 • har jeg boet på hotel med den catalanske oprørsleder! Altså ikke på samme værelse… Men der var da tv-hold udenfor og alt muligt.
 • var det så det mest interessante jeg fik ud af mødet i Bruxelles. Faglig sparring var på dagsordenen, men det reelle indhold af mødet var nærmere en konkurrence i, hvem der kunne flest internationale tegn. Jeg vandt ikke, kan jeg afsløre. Men jeg er i øvrigt heller ikke konkurrencemenneske, så…
 • har jeg gennemført kurset Identitet og diskurs, men har har på grund af projektet måttet skippe en hel del undervisning
 • har jeg også skrevet eksamensopgave i bemeldte fag – også på rekordtid, da jeg meget gerne ville undgå at bruge hele min juleferie på det. Så må vi se om det også er lykkedes mig denne gang at winge mig igennem et fag… Gymnasie-Tinne ville have græmmet sig! Det gør uni-Tinne ikke. Middelmådig er det nye sort!
 • har jeg så småt fundet rytmen som selvstændig tolk og er faktisk blevet helt habil udi fakturaer, kørselsregnskaber og andet business shit. Jo-jo.
 • har jeg taget ca. 15 kilo på i år 2017, sådan! Burde nærmest få en pris, synes jeg, ret så imponerende. Men nu er jeg jo ikke konkurrencemenneske, så…
 • har jeg for første gang i 7 år (!!) haft tid og overskud til at jule rigtigt igennem! Ret træls så kun at have Filosoffen halvdelen af weekenderne i december. Men vi fik lavet både juledekorationer og julepynt, hørt julemusik, bagt småkager og trillet havregrynskugler, solgt juletræer med spejderne og holdt julefrokost for Optimistens familie med pakkeleg og hele baduljen! Tror dog det var mig, der nød det hele mest… Det kunne man jo så tænke lidt over… Men det gider jeg ikke, for jeg havde sgu en fest!
 • har jeg været på voksenferie på Tenerife sammen med Optimisten henover julen, mens Filosoffen var på juleferie hos sin far. En uges ren afslapning med sol og pool, ingen forpligtelser, intet vækkeur, ingen krav og forventninger. Det var himlen! Sjældent har jeg følt så meget overskud!
 • er jeg, muligvis på grund af ovenstående, blevet en smule skruk…??? Har aldrig prøvet det før, højst besynderlig følelse. Sad ved poolen på Tenerife og gloede på babyer og fandt pludselig mig selv i gang med at researche på hundehvalpe, wtf?! Er dog sikker på at et par uger i vintermørket med søvnunderskud og en sur Filosof, der plager fra morgen til aften om [indsæt selv et hvilket som helst substantiv], nok skal få kureret mig…
 • har jeg været med i en udbudsrunde på det sociale tolkeområde i konsortium med 6 andre selvstændige, og vi kom med lige på et hængende hår! Så nu kan man bare bestille mig til alskens sociale løjer, jeg er så klar! Hvis altså man er døv. Og bor i Region Hovedstaden. Og har timer tilbage i sin timebank eller aktiviteten hører under én af puljerne. Så slår man sig bare løs med bestillingerne.
 • har der været alt for meget uro på tolkemarkedet den seneste tid, bl.a. på grund af udbudsrunden, og det er ikke fordi jeg ligger søvnløs, men man skal være mere end almindeligt hård i filten for ikke at få bare en smule tics over den voldsomme usikkerhed der nu hersker over det hele. Men det har da givet mig et lille puf i retning af en afklaring på et andet område, for siden sidst har jeg jo også
 • gået rundt i vildrede i flere måneder i forhold til den dér famøse phd, men er vist nok langt om længe kommet frem til hvad jeg vil gøre. Takket være min søde veninde, Trine, der sagde noget virkelig klogt om ikke at kunne stole på sin mavefornemmelse, hvis man generelt er typen, der bliver angst af forandringer.
 • har jeg så sikkert præcis derfor ligget lige på kanten af angsten de sidste par måneder og kun lige hængt i med det yderste af neglene. Men jeg bekæmper det med næb og kløer! Den skal ikke få mig denne gang!
 • har jeg set hele to islandske krimiserier i juleferien (don’t ask) og har i den forbindelse fået fastslået, at jeg vist er en større lingvistiknørd end jeg gik og troede… Jeg glemte nemlig at følge med i handlingen, fordi jeg begyndte at lave en morfologisk analyse af sproget ud fra en sammenligning med de danske undertekster. Jeg har muligvis identificeret både et lokativ- og et genitiv-morfem. Good times.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PhD or not PhD? That is the question...