Status pt og noget om mennesketyper

10 mærkelige modediller, Preben ikke forstår

Preben ved godt, at han er komplet umoderne. Han læser ikke modeblogs eller -magasiner og ser primært DR2-programmer, så det er ikke meget mode han kommer i kontakt med i sin hverdag. Især ikke fordi hans alter-ego på ingen måde heller interesserer sig for mode. Så han har altså ikke den fjerneste anelse om hvad der er hot og hvad der not. Og han er heldigvis også helt og aldeles ligeglad. Men når han går på gaden sker det da en gang imellem at han kigger op og får øje på noget, der ligner en modedille. Og mange af dem er seriøst underlige – set fra hans perspektiv i hvert fald:

 1. Mavetasker. Hvad sker der for at de er blevet moderne igen?! Han husker tydeligt da jeg havde én – da jeg var 8 år i 1992…! Den var lyserød og med hele 90210-holdet på, hundrede procent egnet som udklædningsgenstand til 90’er-fest i Rødovre – ikke til at dominere bybilledet! Preben har bemærket, at den åbenbart skal sidde på skrå over skulderen for at være hot og altså ikke på maven, hvor den ellers hører hjemme. Det er da komplet fjollet, synes Preben. Det smarte ved dem var da at man ikke behøvede at afmontere den hver gang man skulle sidde ned eller have jakke på og af. Derudover skal den tilsyneladende også akkompagneres af en anden taske for at være smart. Det begriber Preben ikke. Altså hvad er der så i dén?? Hvorfor er det nu nødvendigt med TO tasker. Han er stået helt af.
 2. Charms til mobiltelefonen. I følge Preben er det både grimt og tåbeligt. Mobiltelefoner er til for at komme i kontakt med omverdenen, den er ikke til pynt. Det er også komplet upraktisk. Den kan ikke ligge fladt på et bord. Den hænger fast i alt i tasken eller lommen, når man skal have den op. Og det må da kilde i øret, når man taler i den, med alt det krimskrams hængende?! Men unge nu til dags taler vel heller ikke sammen længere, de sender en snap. Af deres penis. Tsk!
 3. Skjorter med flæser omkring skuldrene og hvor de nu ellers finder det passende at placere dem. Stop det. Preben får associationer til the Amish. Hvad bliver det næste – kyser og droscher??
 4. For korte bukser. Altså ikke sådan shorts-korte, bare lige præcis så korte, at man bliver i tvivl om om de er for små eller krympet i vask. I Prebens unge dage var det totalt prolle at have for korte bukser på. Det betød, at man højst sandsynligt havde arvet dem fra en fætter med kortere ben, så hvordan det kan være på mode nu er over hans forstand. Og så er de korte bukser i øvrigt ofte toppet med bare fødder i kondisko. De lugter sikkert pænt dårligt efter en hel dag med fødder svømmende i fodsved dernede. Men det er måske også moderne, hvad ved Preben.
 5. Højtaljede bukser i forvasket denim. Igen et ubehageligt gensyn med 90’erne. Preben bryder sig ikke om det. Han mener ikke at det gør noget godt for nogens figur – med mindre de vejer 30 kg.
 6. Overdimensionerede jakker. Mens bukserne er for korte er jakkerne for store. Så meget for store, at det ser ud som om de har lånt Prebens jakke faktisk. Han vil gerne have sin jakke for sig selv, tak.
 7. Bodystockings. Det har vist været på mode noget tid, men det gør det ikke mindre underligt i Prebens øjne. Bodystockings er til babyer og andre, der bruger ble. Han husker tydeligt hvor irriterende det var i 90’erne, når jeg havde bodystocking på. Det gnavede i lysken og man skulle være virkelig obs på ikke at tisse på enderne, når man var på das. Og trykknapperne forneden kom i karambolage med kønsdelene og…nej der er intet godt at sige om bodystockings efter Prebens mening.
 8. Stofnet som tasker. Det er da det eneste punkt, hvor Preben føler sig lidt hip med sit eget afblegede indkøbsnet fra Arbejdernes Landsbank. Han bruger det dog mest, når vi skal ned at handle.
 9. Skam. Nu gider Preben altså ikke at høre mere om den serie. Han har set de første 10 minutter af første afsnit for at se hvad al den hype handlede om. Han fandt aldrig ud af det. Mest af alt er han træt af midaldrende mænd, der finder deres anden ungdom i nogle norske teenageres problemer med kærester og bumser og ophøjer det til kunst af høj kaliber, vor herre bevares. Nej, hvis man vil se serier, skal det være dokumentarserier på drK og hvis man vil se kunst, kan man tage på Louisiana.
 10. Grød. Lad være med at ophøje grød til mad. Grød er til hvis man er baby eller lever i 1950’erne. Og det bliver ikke mere lækkert af at drysse chia-frø på, endnu en modedille. Superfood, min bare! Efter Prebens mening er det ganske enkelt ufatteligt at noget, der i 50’erne blev spist af nød for at spare penge i dag sælges som superfood til skyhøje priser. Det næste bliver vel erstatningskaffe solgt som gourmet, pff!

Preben har talt.

604737_185b4ceda94b45909cb4f7e4b82e1bda

Grafisk plakat fra grün.dk, som Preben ønsker sig til den nye lejlighed.

2 kommentarer

 • Trine

  Elsker punkt nr 10! Har haft præcis selvsamme tanke 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Mücke

  Elsker Prebsi! Selvom jeg kan krydse næsten alt af på listen 😂 Bortset fra charms og det der grød, den hopper jeg altså ikke på 😉 Prebsi for President!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status pt og noget om mennesketyper