Mors pige og fars datter

Storfamilie og stolthed

Nogle gange er det ret fantastisk at være en del af en storfamilie med delebørn og eks-mænd og hele baduljen.

I går nat blev Filosoffen storesøster. Hendes far har fået en lille fin dreng. Så Antagonisten ringede os op på Facetime i går for at vise os vidunderet, som indtil videre bliver kaldt for Bob (efter Dylan). Han er lille og fin og rynket, og jeg elsker ham allerede. Fordi han er min datters lillebror og min eks-mands søn. Vildt nok alligevel. Troede ikke jeg kunne være så sentimental, der kan man bare se. Jeg fik også en god samtale med Antagonisten kæreste om, hvordan fødslen var gået (jeg fik lov til at se hende i den mest sårbare situation, liggende med sin nyfødte dreng på brystet) og jeg følte mig meget inkluderet og velkommen i denne intime situation på en virkelig fin måde.

Og så da jeg lige troede, at jeg havde nået topmålet af samhørighed i storfamilien, skrev min eks-svigermor til mig…! Jep, hende der plejer at hade mig som pesten og knapt kan nedlade sig til at ytre et ord i min nærhed. Men hun sendte mig et billede af en kanin. Virkelig underligt i første omgang… Men så gav det mening, da hun bagefter skrev, at hun kender én, der forærer kaninunger væk. Og da hun ved at Filosoffen er blevet lovet en kanin, når vi flytter, ville hun lige høre om vi ville have den. Jeg svarede så, at vi ikke kunne overtage den lige nu, men hvis den kunne bo hos dem indtil 1/3, ville vi gerne have den. “Det kan vi da sagtens finde ud af” lød svaret.

Jeg tør næsten ikke at bevæge mig. Er bange for at jinxe denne fantastiske følelse af at være en del af noget fint. En familie, der gennem tiden har været splittet af had og sorg, men som nu lige så stille er ved at hele. Jeg er sikker på det er Bobs skyld. Den lille, fine sveske, der er kommet til verden midt i denne kolde og mørke måned, tilsyneladende medbringende guld, røgelse og myrraskær. Halleluja, halleluja!
Dét var der sgu ingen visemænd, der havde set komme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mors pige og fars datter